donderdag 10 september 2015

De kunstmaker - 1: Ann Claes

Ann Claes is keramiste. "Het is voor vele mensen fascinerend hoe ogenschijnlijk eenvoudige bewegingen een vormloze homp klei omtoveren tot een pot of sculptuur.
Het is één van de redenen die mij ertoe brachten om er zelf, lang geleden, aan te beginnen. Met de plastische klei kan ik spelen. De homp klei komt tot leven in mijn handen, van een vaag idee groeit hij uit naar een object. Soms een gebruiksvoorwerp, soms een sierobject. Niet alleen het resultaat maar ook het hele vormgevingsproces blijven me boeien." 
Ann nam deel aan verschillende edities van de Week van de Amateurkunsten (2009, 2013, 2014). In 2014 ging de openingsnocturne door in het fort van Hoboken onder de titel 'De Groote Kunst'. In 2014 stond zij op de eerste editie van Brialmontmartre en dit jaar nam zij deel aan de 'Kunstberg' in park Sorghvliedt. Zij gaf ook raku-demonstraties op 't Geleeg in Boom.

U mag op Brialmontmartre - 2 demo’s pitfire en Raku bak in de microgolf verwachten. Mits een kleine bijdrage kan u deelnemen aan een workshop.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten