zaterdag 15 augustus 2015

Dichter bij Brialmont - Salon Belles-Lettres 1

In principio erat verbum. (In het begin was het woord). Brialmontmartre-2 brengt niet enkel beeldende kunst maar ook woordkunst en muziek. In het Salon Belles-Lettres storten we een schone woordenvloed over u uit. Graag stellen wij de woordenkramers van onze kunstmarkt aan u voor.

Frank De Vos
Frank De Vos
Dichter-troubadour Frank De Vos (Antwerpen 1956) is historicus ( KULeuven, 1978) en bachelor in de Wijsbegeerte( KULeuven 1979). Frank zingt en musiceert. Zijn liederenreeks gaf hij de titel ‘Quirilian’ waarin hij zijn weemoed bespeelt. Hij is begeesterd door taal, schrijft proza en poëzie. Zes bundels zijn reeds verschenen: ‘ Infiniti’ in 2007, ‘In omstandigheden’ in 2008, ‘Trek de wind niet van de wieken’ met 18 Doelgedichten in 2009, ‘Excisa’ in 2010, ‘‘Naamvallen in het ontheemde’ in 2012 en ‘Twijfelaars in bloei’ in 2014. ‘Verdwaalpalen’ zijn nieuwe bundel staat in de steigers. Zijn gedichten werden opgenomen in een aantal verzamelbundels, verschillende poëzietijdschriften en langs wandelroutes. Hij werd in maart 2009 uitgeroepen tot DorpsDichterDoel.

Roger Nupie

Roger Nupie (foto: Ivo Herwijn)
Roger Nupie werkt mee aan programma’s met sopraan Kristina Meganck, dichter Frank De Vos en het performance-gezelschap Meneer Zowenzo. Met Gregory Frateur van Dez Mona en Tijs Delbeke van SirYesSir toerde hij met “Stemmen op God”, een muzikale vertelling over gospel. Zijn recentste dichtbundel, “Versteend, verstild” is ontstaan uit een confrontatie met het werk van de beeldende kunstenaars Lieve Pettens en Cyrille Hendrickx.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten